Prosciutto Crudo Stagionato - італійський делікатес, являє собою сировялений свинячий окіст, який на всіх етапах виробництва не піддається термічній обробці.
Традиційно, продукт виготовляється зі свинячого окосту найвищого ґатунку, який для початку ретельно натирається сіллю і ароматними приправами. Вирощують свиней для подальшого виробництва шинки відповідно до певних правил, в раціон харчування яких входять фрукти і кукурудза.
Під час процесу сиров'яленя відбувається розщеплення білків і виділення специфічних амінокислот, які відповідають за формування особливого смаку шинки, з властивим йому ароматом, неперевершеним смаком і оригінальною текстурою. Потім окіст поміщають в холодильну камеру, після чого наступає нанесення шару свинячого жиру на поверхню, що запобігає зайвому висиханню і дозволяє збільшити процес дозрівання до 12-24 місяців.
Секрет природного дозрівання полягає в тонкому балансі між температурою, вологістю приміщення і тривалістю, що дозволяє отримати ідеально просолене м'ясо, яке при нарізці буде світиться на сонці і чудово пахнути.
В Італії вважають за краще їсти Прошутто Крудо з місцевим хлібом чіабаттою, а також використовують як інгредієнт в салатах, піці, супах, різотто і Фокачча. До столу традиційно подаються тонкі скибочки блідо-рожевого кольору, трохи блискучі, з динею або інжиром.
Найпопулярнішими італійським ласощами визнано Паніні, тобто шматок чіабатти з сиром і прошутто, який підігрівають в печі до розплавлення сиру і потім насолоджуються чудовим смаком.
Шинка не містить шкідливих інгредієнтів і генетично модифікованих добавок. У складі: свинячий окіст, сіль, прянощі.
Мені сподобалось обслуговування в цьому магазині.
І що самі пакують товар в свої коробки.
Гарного дня.