Грана Падано (Grana Padano - G.P.) - в перекладі з італ: Grana- «зерна», Padano - географічна місцевість виробника - це італійський твердий варений пресований сир повільного дозрівання (від 9 до 24 місяців) з коров'ячого молока. За своєю консистенцією і смаком він схожий на пармезан.
Грана Падано - це гармонійний сир, не дуже солоний, не надто м'який, пікантний, дуже багатий протеїном. Скибочка такого трохи маслянистого, розсипчастого і зернистого сиру тане в роті, залишаючи ніжні відтінки легкого горіхового і фруктового присмаків. Чудово проявляє себе в поєднанні з горіхами, медом, грушею і виноградом, з червоним сухим вино, також використовують для заправки пасти, в салатах і т. д.
Grana Padano (Грана Падано) легкозасвоюваний сир з високим вмістом протеїнів - 330 м на 1 кг.
Жирність в сухій речовині не менше 28%, вміст кальцію - 1165 мг / 100 г.
50 г продукту забезпечують 60% щоденної потреби в кальції дорослої людини.
Багатий на вітаміни А, В1, В2, PR С.