Оливки - плоди оливкового дерева. Дозрілі плоди збирають наприкінці року - і більшість з них тут же пускають на олію. Оливкова олія становила найважливішу складову середземноморської дієти ще до того, як про її надзвичайну користь почали трубити дієтологи всього світу. Самі ж плоди, крім всіх тих корисних речовин, які в ньому містяться - вітамін Е, жирні кислоти і поліфеноли, - багаті пектинами, вітамінами, солями заліза, калію, фосфору та іншими поживними речовинами.
Комусь більше подобається назва оливки, комусь більше маслини. Часом оливками називають зелений варіант, маслинами - чорний. Насправді, оливки і маслини - один і той же плід оливкового дерева. Дерево називається оливковим або олійним. Здавна плоди використовувалися для отримання оливкової олії.
Чим менше в оливках кісточок, тим вони корисніші. Вони багаті кальцієм. Оливки мають зелений колір - це незрілі плоди, маслини темно-фіолетового кольору- це зрілі плоди.
На фабриках витяганням кісточок з оливок займається спеціальна машина. Спочатку вона акуратно вирізає в оливках денце, а потім виштовхує кісточку.
У нас Ви можете купити оливки без кісточок за доступною ціною, які ми доставляємо з Італії без посередників. Завжди оригінальна і якісна продукція з Італії.