Бальзамічний Ortalli di modena з дозатором 250 мл
- Виробник: Ortalli
- Наявність: Продано
- 163грн
Бальзамічний оцет в зручній упаковці зі спреєм - дозволяє економно витрачати оцет і використовувати мінімум калорій одночасно!
Має темний колір, солодкий фруктовий аромат і густу консистенцію, приготований за традиційним, старовинними рецептами, бальзамик позначається маркою «Aceto Balsamico Ortalli di Modena». Застосовують для салатів, маринадів, а також десертів.
Країна виробник: Італія
Об'єм: 250 мл.
Застосування бальзамічного оцту надзвичайно поширене в сучасному світі. Якщо спочатку цей продукт застосовували виключно в медичних цілях, то тепер використовують у багатьох галузях життєдіяльності людини завдяки безперечну користь бальзамічного оцту для здоров'я.
Бальзамічний оцет містить кальцій, калій, залізо, фосфор, вітаміни A, C і групи B.
Основний секрет приготування різних видів бальзамічного оцту, що мають різноманітні смакові відтінки, полягає в індивідуальних особливостях кожного виробника і різниці кліматичних умов. Користь найбільш цінних сортів залежить від витримки. Якісні бальзаміком іноді витримують до 50-ти років. Після закінчення зазначеного періоду з столітрову бочки отримують всього 15 літрів цього незвичайного продукту. Саме тому якісний бальзамічний оцет так доріг.
Справжній бальзамик - темного кольору, трохи солодкуватий, зі специфічним ароматом, надзвичайно густого й тягучий. Дешеві сорти бальзамічного оцту виготовляються на основі виноградного вина і мають більш світлий відтінок. Їх властивості значно поступаються унікальним характеристикам якісного бальзамика.
Бальзамічний оцет має унікальні антибактеріальні властивості. У лікувальних цілях бальзамик слід приймати в мінімальних дозах; говорити про його системному впливі на людський організм недоцільно.
Застосування бальзамічного оцту в кулінарії надає навіть самому звичайному блюду воістину королівський смак. Його використовують зовсім трохи, практично по краплині. Бальзамік чудово відтіняє смак сиру, італійці додають всього одну його краплю в омлети, салати, супи і десерти. В Італії навіть морозиво ніколи не обходиться без крапельки бальзамічного оцту. Гурмани додають трішки бальзамика в різотто, він надзвичайно прикрашає смак простого відвареного м'яса. Той, хто не спробував його в якості приправи, багато втратив.
Основні | |
Тара | Скляна банка |
Країна виробник | Італія |
Оцет | |
Вид оцту | Бальзамічний |
обєм | 250мл |