Coppa stagionata - сиров'ялена свиняча шийка, традиційний італійський продукт. Його готують цілою, не подрібнюють, поміщають в натуральну оболонку. Яскраво-червоний колір і мармурово-білі прожилки на зрізі створюють воістину чарівне видовище. Коппа цінується за її тонкий аромат і ніжну, злегка жирну текстуру.
- Для виготовлення продукту використовується свинячий окіст з шийної частини, при цьому італійські майстри обов'язково дотримуються традиційного рецепту.
- Свинячу шийку ретельно заправляють часником, сіллю, спеціями та іншими приправами, цей процес досить тривалий, що дозволяє проникнути спецій в самий центр м'яса.
- Потім продукт поміщають в спеціальні діжки з підсоленим розчином і залишають в спокої протягом шести тижнів.
- По закінченню цього періоду, м'ясо витягують з розсолу, поміщають в натуральну оболонку, проводять термічну обробку і залишають в добре провітрюваних приміщеннях на період від чотирьох до шести місяців, завдяки чому продукт набуває незрівнянні органолептичні якості.