Інжир є рекордсменом среди других сухофруктів за вмістом клітковіні, у зв'язку з цим його вживання гарантує відчуття ситості и покращує роботу шлунково-кишково тракту. Користь сушеного інжіру полягають в достатку в ньому мікроелементів и вітамінів, необхідніх для нашого організму.
Сушений інжир містіть такі корисні речовини як: калій, магній, залізо, кальцій и вітаміни групи В. Проти високий вміст пектину робить его цінним продуктом харчування. Пектин ефективного сприяє загоєнню сполучних тканин, що особливо важливо при травмах суглобів и кісток. Такоже, сушений інжир корисний тим, що істотно збільшує антиоксидантну активність плазми крові, а речовини рутин, зміцнює стінкі капілярів и спріяє засвоєнню вітаміну С.
інжир сушений
- Харчова цінність на 100 г продукту
- Енергетична цінність 249 ккал 1041 кДж
- Вода 30 г
- Білки 3.3 г
- Жири 1 г
- Насичені 0.14 г
- Мононенасичені 0.16 г
- Поліненасичені 0.36 г
- Вуглеводи 64 г
- Цукру 48 г
- Харчові волокна 10 г
- Ретинол (віт. A) 7 мкг
- Тіамін (B1) 0.09 мг
- Рибофлавін (B2) 0.08 мг
- Ніацин (B3) 0.62 мг
- Піридоксин (B6) 0.11 мг
- Фолацин (B9) 9 мкг
- Аскорбінова кислота (віт. С) 1.2 мг
- Токоферол (віт. E) 0.35 мг
- Вітамін K 15.6 мкг
- Кальцій 162 мг
- Залізо 2 мг
- Магній 68 мг
- Фосфор 67 мг
- Калій 680 мг
- Натрій 10 мг
- Цинк 0.55 мг