Сушений ананас - це корисний продукт, затребуваний в кулінарії і дієтичному харчуванні. В'ялені плоди являють собою концентрат вітамінів, мінералів і корисних речовин натурального фрукта.
Сушені часточки ананаса застосовуються не тільки для приготування тортів, морозива, випічки та інших кондитерських виробів. Найчастіше використовуються як самостійний продукт для перекусу. Гурмани додають ананасові снеки в страви з м'яса і птиці. Таке поєднання надає оригінальний, ніжний смак продуктів. Особливою популярністю користуються рецепти курячого філе з ананасом.
Великий вміст в сухих часточках ананаса клітковини благотворно позначається на травленні. Включення в раціон допомагає відновити сили, зміцнити імунітет, нормалізувати стан нервової системи, підвищити настрій, поповнити запас вітамінів.