У цій категорії немає товарів.

Склад і харчова цінність мигдальних горіхів

  • жирні кислоти в складі горіха не містять холестерин;
  • в 100 грамах мигдалю стільки ж кальцію, як і в склянці молока;
  • заліза - як в ста тридцяти грамах нежирної свинини;
  • вітаміну Е - як в сімдесяти грамах паростків зерна пшениці і 1,5 кг печінки.
  • Плоди одного з перших «одомашнених» горіхових дерев, по показнику «калорії горіха мигдалю», вважаються одним з найбільш корисних продуктів: в 100 гр. міститься 575 ккал.

Корисні властивості мигдалю

Завдяки багатому складу і чудовому смаку мигдальні горіхи ростуть майже на всіх континентах, а дослідники надзвичайно ретельно і акуратно вивчають їх корисні властивості.

  1. Достаток вітаміну Е запобігає ураженню клітин, захищає від ультрафіолетового світла, зменшує стресові наслідки, володіє освіжаючим ароматом, позитивно впливає на наші почуття.
  2. Антиоксидантні властивості олії є прекрасним помічником в боротьбі зі старінням, омолоджують клітини, прибирають зморшки. Якщо робити регулярно масаж із застосуванням мигдалевого масла, прекрасний колір обличчя гарантований, людина виглядає молодшою.
  3. Мигдальне масло лікує захворювання шкіри, використовується в лікувальному масажі, зберігає вологу в тілі, полегшує болі в м'язах. У цьому допомагають олеїнова і лінолева кислоти, в достатку що знаходяться в маслі.
  4. Широко застосовується в косметології, при лікуванні уражених волосся, облисінні. З мигдалевого масла виготовляють чудове зволожуючий і ароматне мило, стійку лікувальну піну для ванн.

Цікаво знати про мигдаль

  • Мигдаль вважається шляхетним горіхом і символом родючості.
  • У стародавньому Єгипті мигдаль вважався «високим» продуктом, гідним лише верховної влади. У гробниці Тутанхамона знайдені дві жмені горіхів мигдалю, покладених для втіхи загробного життя правителя.
  • В Англії і сьогодні 5 ядер мигдалевого горіха символізують благополуччя, достаток і достаток.
  • У Швейцарії в різдвяний пиріг поміщається мигдаль і того, кому пощастить отримати шматок частування з ласим горішком, очікує велика грошова прибуток в майбутньому році.
  • В Італії під час весільної церемонії молодят посипають зацукрованим мигдалем на удачу і багатство.
  • Аромат мигдалю викликає пристрасть у жінок.
  • Кілька горішків мигдалю в день покращують зростання у дітей.
  • 5-7 штук горіхів в день знижують ризик серцевого нападу на 50%.
  • Універсальний горіх підходить кожній людині і в будь-якому вигляді.
  • Шкаралупою мигдалю підфарбовують коньяки і вина. На горіхах мигдалю в старовину на Русі наполягали горілку. Гіркий мигдаль застосовується, як ароматизатор, для приготування лікерів типу «Амаретто».
  • Марципан (солодка мука з мигдалю) спочатку вважався ліками для психічнохворих.
  • 16 лютого - Всесвітній день мигдалю. Саме в середині місяця починають цвісти мигдалеві дерева і чагарники.
  • Португалія і Іспанія відзначають в січні свій, особливий день - «День мигдалю в цвіту».
  • Гіркий мигдаль, який містить велику кількість глікозиду і амигдалина, може бути смертельний для людини при вживанні 50 - 60 «гірких горішків».
  • Мигдальне молоко не пригорить ніколи, тому що складається з поліненасичених жирних кислот.
  • У Таджикистані ціле місто названий на честь царського горіха - місто Канібадам, що в перекладі означає «місто мигдалю».
  • Сьогодні США на 100% забезпечує мигдалем внутрішній ринок і на 80% світове виробництво.
  • Мигдаль стимулює творчість, народжує нові сміливі ідеї, допомагає адаптуватися в незнайомій обстановці, підтримує почуття власної гідності.
Акції та Розпродажі
Отримуйте першими інформацію про знижки та розпродажі