- 06.05.2015 |
- admin |
- 1
Хоча батьківщиною цієї страви вважається Англія, в Італії вона дуже поширена. І у різних регіонах його готують за власним рецептом. Якщо хочете отримати ніжне м'ясо, трохи рожеве всередині спробуйте саме цей рецепт. Для цього рецепта головне правильно вибрати м'ясо – бажано використовувати яловичу вирізку або телятину.
складові
- яловичина чи телятина 1 кг
- сіль 2 кг
- розмарин 5 гілочок
- вершкове масло 50 гр
- яйце 1
- перець за смаком
- рукола для прикраси
- пармезан за смаком
- лимон 1
- олія оливкова за смаком
Процес приготування:
- М'ясо вимити, обсушити паперовим рушником.
- Розтопити вершкове масло|мастило|. Обмазати маслом шматок м'яса і обсипати перцем свіжомеленим.
- У мисці змішати сіль з гілочками розмарину та білком одного яйця.
- Висипати у форму для запікання 1/2 солі, зробити поглиблення та викласти м'ясо у сіль.
- Засипати зверху сіллю, що залишилася. Збризкати водою і поставити в духовку, розігріту до 220 ° С на 35 хвилин.
- Потім вийняти м'ясо із солі, очистити від солі (промити і протерти вологим рушником).
- Поставити під гніт і дати стекти рідини щонайменше на 4 години.
- Тонко нарізати, викласти на блюдо. Полити оливковою олією та лимонним соком. Можна прикрасити тонко нарізаним пармезаном, рукколою.