• Італійський пиріг з начинкою з винограду

Інгредієнти Для 6 порцій

  • Цукор 120 г.
  • Олія оливкова 10 столових ложок
  • Тісто дріжджове 500 г.
  • Виноград 700 г.

Інструкція  Приготування ≈ 75 хвилин

  1. Вимийте виноград і залиште його сушитися.
  2. Замісіть 250 грам дріжджового тіста з 4 столовими ложками оливкової олії і 50 гамами цукру.
  3. На посипаному борошном столі розкачати пласт товщиною приблизно 1 см, намагаючись надати йому форму, відповідну вашій формі для випічки.
  4. Змастіть форму для випічки невеликою кількістю вершкового масла і викладіть на неї розкатане тісто.
  5. Розріжте кожну виноградину на 4 частини і вийміть кісточки, якщо ви використовуєте виноград з кісточками. Якщо ви використовуєте інші сорти винограду, то виноградини також варто розрізати.
  6. Посипте розкладену начинку 4 чайними ложками цукру і полийте 2 столовими ложками оливкової олії.
  7. Замісіть тісто з 4 столовими ложками оливкової олії і 50 грамами цукру, розкачайте його і викладіть у форму поверх нижнього шару і начинки.
  8. Розбийте і вилийте в склянку 1 яйце, збовтайте його виделкою. Умочуючи пальці в яйце, скріпіть краю пирога. Промажте яйцем весь верхній шар. У верхній шар можна увіткнути кілька виноградин для прикраси (якщо ви використовуєте виноград з кісточками, обов'язково виноградини розрізати навпіл і вийміть кісточки).
  9. Випікайте пиріг при 180 градусах 45-50 хвилин.




 

Акції та Розпродажі
Отримуйте першими інформацію про знижки та розпродажі