• Торт спартак шоколадний

Божественний смак, торт такий ніжний, що тане у роті! Ідеальне поєднання шоколадно-медових коржів, заварного крему та шоколадної глазурі. Цей торт щось середнє між Медовиком та Наполеоном.

Склад / Інгредієнти

Для коржів:

  • Борошно: 400 г
  • Какао-порошок: 4 ст. л.
  • Цукор: 150 г
  • Вершкове масло: 100 г
  • Яйця: 2 шт.
  • Мед: 4 ст. ложки
  • Сода харчова: 1 год.
  • Розпушувач: 1 ч. ложка

Для крему:

  • Борошно: 100 г
  • Цукор: 150 г
  • Вершкове масло: 200 г
  • Яйця: 2 шт.
  • Молоко: 500 г
  • Ванільний цукор (або пакетик ваніліну): 2 ч. ложки

Для глазурі:

  • Вершкове масло: 60 г
  • Гіркий шоколад: 100 г

Покрокове приготування торта спартак

  1. Для приготування коржів нам знадобиться: борошно, какао-порошок, цукор, розм'якшене вершкове масло, яйця, сода, розпушувач та мед.
  2. У велику миску просіюємо 400 г борошна, додаємо 4 столові ложки порошку какао і одну чайну ложку розпушувача. Перемішуємо.
  3. У маленькій каструльці змішуємо 4 столові ложки меду (це близько 100 грамів), 150 г цукру і 100 г вершкового масла.
  4. Нагріваємо більше каструлю з водою для парової лазні. Встановлюємо на парову лазню каструлю з медовою сумішшю і при постійному помішуванні доводимо до однорідності.
  5. Розбиваємо 2 яйця і трохи збиваємо їх віночком. Тонким струмком вливаємо яйця в суміш, постійно помішуючи. Додаємо соду. Маса відразу збільшиться у розмірі та з'явиться пінка. Варимо 10 хвилин, не перестаючи помішувати. Знімаємо з вогню і даємо трохи охолонути, досить 2-3 хвилини.
  6. Додаємо заварну медову суміш у миску з борошном та какао, добре вимішуємо ложкою. Тісто може спочатку здатися рідким, але борошно додавати не потрібно. Охолоджуючи, тісто густітиме, стане еластичним і не буде липнути до рук.
  7. Скочуємо ковбаску і розрізаємо її на вісім рівних частин.
  8. Укладаємо їх на тарілку, накриваємо харчовою плівкою або поліетиленовим пакетом та залишаємо на 15 хвилин при кімнатній температурі. Після цього поміщаємо у холодильник ще на 15 хвилин.
  9. Дістаємо тісто з холодильника і розкочуємо першу порцію тесту завтовшки до 2-міліметрів відразу на папері для випічки (пергаменті), щоб його потім не перекладати. Борошно не підсипати. Укладаємо тісто разом з папером на лист, розколюємо поверхню вилкою в декількох місцях і ставимо в духовку. Випікаємо не довше 6-8 хвилин|мінути| при 180оС. Поки корж випікається, готуємо наступну порцію.
  10. Дістаємо корж з духовки та одразу обрізаємо за формою. Для цього використовуємо кришку від каструлі, тарілку, дно від форми для випікання або шматок картону. Обрізки складаємо окремо – з них ми зробимо крихту для прикраси торта. Готові коржі не можна складати один на одного, щоб вони не злиплися.
  11. Займемося приготуванням крему. Для нього нам знадобиться: молоко, яйця, цукор, ванільний цукор чи ванілін, борошно, вершкове масло. Вершкове масло має бути кімнатної температури.
  12. У каструлю виливаємо 500 мл молока, поступово додаємо два трохи збиті яйця, 150 г цукру, 2 ч. л. ванільного цукру та 100 г борошна. Розмішуємо до однорідної консистенції. Ставимо на водяну баню і варимо до загусання. Постійно розмішуємо крем, щоб він не підгорів.
  13. Крем буде готовим, коли на поверхні можна буде накреслити лінію. Знімаємо з вогню і даємо охолонути. Періодично перемішуємо, щоб поверхня не вкрилася плівкою. Щоб постійно не заважати, можна накрити крем харчовою плівкою у контакт.
  14. Міксером збиваємо до пишності 200 г розм'якшеного вершкового масла. Продовжуючи збивати, додаємо в масло по столовій ложці крем, що остигнув.
  15. Поступово втручаємо так всю заварну частину. В результаті повинна вийти повітряна та досить густа маса.
  16. Збираємо торт на підкладці.
  17. Змащуємо всі охолоджені коржі та боки торта холодним кремом. Залишаємо без крему лише останній верхній корж.
  18. Обрізки від коржів подрібнюємо в блендері або розминаємо качалкою в пакеті.
  19. Обсипаємо боки торта.
  20. Шоколадну глазур можна зварити самостійно з какао-порошку, а можна використовувати готову шоколадну плитку для економії часу. Для глазурі розтоплюємо одну плитку шоколаду і 50-60 г вершкового масла в мікрохвильовій печі короткими імпульсами по 10-15 секунд, щоразу перемішуючи глазур.
  21. Верх торта акуратно заливаємо глазур'ю, розрівнюємо силіконовим шпателем або широким ножем. Відправляємо торт Спартак в холодильник на 8-10 годин, а краще на ніч, щоб коржі рівномірно просочилися.

Схожі блоги


Акції та Розпродажі
Отримуйте першими інформацію про знижки та розпродажі