• Класичний торт "Наполеон"

Один із найсмачніших та найулюбленіших десертів - торт "Наполеон". Його приготування не назвеш простим і швидким, але результат, безумовно, вартий цих зусиль. Торт виходить надзвичайно смачним, з тонкими коржами та найніжнішим масляно-заварним кремом.

Продукти

Для коржів:

  • Борошно - 750 г
  • Олія вершкове (холодне) або маргарин - 400 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Вода холодна – 150 мл
  • Горілка або коньяк – 3 ст. л.
  • Оцет 9% – 1 ст. л.
  • Сіль - щіпка

Для заварного крему:

  • Молоко – 1 л
  • Яйця – 4 шт.
  • Борошно - 100 г
  • Цукор - 300 г
  • Ванільний цукор - 20 г
  • Масло вершкове – 300 г (для збивання) + 50 г (у гарячий крем)

Покроковий рецепт торт "Наполеон":

  1. Готуємо коржі. У склянці змішуємо холодну воду, оцет та горілку.
  2. В іншому посуді злегка збиваємо віночком яйця зі щіпкою солі.
  3. Вливаємо рідину до яєць і ретельно перемішуємо.
  4. На стіл просіюємо борошно, зверху викладаємо на нього нарізані дрібним кубиком вершкове масло або маргарин.
  5. Великим ножем рубаємо олію з борошном у дрібну крихту.
  6. Потім збираємо цю крихту в гірку, а в центрі робимо заглиблення, вливаємо яєчну суміш.
  7. Швидко замішуємо листкове тісто.
  8. Ділимо тісто на 12 частин і скочуємо в кульки.
  9. Кладемо отримані кульки тіста на тарілку і загортаємо в харчову плівку, щоб вони не обвітрилися. Потім прибираємо тісто в холодильник на 1-1,5 години, щоб воно добре охолоне.
  10. Тим часом готуємо крем для торта "Наполеон". У каструлі з'єднуємо борошно, цукор, ванільний цукор, яйця.
  11. Розтираємо віночком у однорідну суміш.
  12. Додаємо помалу молоко і добре розмішуємо масу віночком до однорідного стану.
  13. Ставимо каструлю з вмістом на невеликий вогонь, безперервно перемішуємо масу віночком, особливо на дні каструлі, щоб уникнути утворення борошняних грудок. Як тільки заварний крем загусне і почне закипати, вимикаємо вогонь і знімаємо з плити.
  14. Далі в гарячу заварну масу додаємо вершкове масло (50 г) і розмішуємо до його розчинення. Крем накриваємо харчовою плівкою так, щоб плівка лягла прямо на його поверхню. У такому вигляді залишаємо заварний крем охолоджуватися до кімнатної температури!
  15. Випікаємо коржі. Коли тісто добре охолоне, беремо одну кульку тіста і розкочуємо в коло прямо на пергаментному папері.
  16. Зверху на тісто кладемо тарілку або форму діаметром 22-24 см і вирізаємо коло, обрізки тіста не прибираємо, залишаємо все разом на деку.
  17. Тісто розколюємо вилкою і випікаємо в заздалегідь розігрітій до 200-220 ℃ духовці 5-7 хвилин.
  18. Коржі для наполеона дбають дуже швидко, головне встежити, щоб вони не пригоріли. Поки випікається один корж, швидко розкочуємо наступний. Таким чином, випікаємо всі 12 коржів разом із обрізками. Обрізки не викидаємо – вони нам знадобляться для прикраси торта.
  19. М'яке вершкове масло збиваємо міксером до появи пишної світлої маси, не припиняючи збивання, потроху додаємо охолоджений до кімнатної температури заварний крем і збиваємо до однорідного стану. Олійний крем для торта "Наполеон" готовий.
  20. Збираємо торт "Наполеон". Для початку потрібно відкласти трохи крему, для змащування верху та боків торта.
  21. На тарілку кладемо перший корж, змащуємо приготованим кремом, накриваємо другим коржем і так збираємо весь торт. Потім злегка натискаємо на торт зверху, щоб крем добре розподілився.
  22. Змащуємо боки та поверхню торта відкладеним кремом.
  23. Для прикраси залишки коржів (обрізки) перекладаємо в пакет і за допомогою качалки подрібнюємо їх у крихту.
  24. Отриманою крихтою обсипаємо боки та поверхню торта.
  25. Відправляємо торт у холодильник на кілька годин, а найкраще на ніч, для просочення.
  26. Через вказаний час дістаємо торт із холодильника. Нарізаємо на шматочки і можемо порадувати себе та своїх близьких дивовижно смачним тортом "Наполеон".

Класичний торт "Наполеон" готовий. Приємного апетиту та вдалої вам випічки!

Схожі блоги


Акції та Розпродажі
Отримуйте першими інформацію про знижки та розпродажі