- 29.04.2022 |
- roman |
- 5
Яловичина за цим рецептом виходить м'яка, прямо розпадається на окремі волокна! Навіть дуже жорстке м'ясо танутиме в роті, при необхідності потрібно збільшити час приготування. При гасінні утворюється смачний соус – поєднання цибулі, вершкового масла та м'ясного соку. Рекомендую обов'язково скуштувати цей рецепт, дуже і дуже м'яке та смачне м'ясо виходить!
Продукти (на 4 порції)
- Яловичина (нашийок та кульшова частина) – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 400 г
- Масло вершкове (82,5% жирності) – 100-150 г
- Вода – 50 мл
- Часник – 3 зубчики
- Сіль – 0,5 ч. ложки (за смаком)
- Цукор – 1 ч. ложка
- Оцет 9% - 1 ч. ложка.
- Перець чорний горошок – 7 шт.
- Перець запашний горошок – 2 шт.
Покроковий рецепт
- Підготувати інгредієнти, необхідні для приготування яловичини у цибульному соусі.
- М'ясо добре промити та обсушити. Нарізати великими шматочками. Намагатися нарізати поперек волокон. Прожилки можна не вирізати, тому що м'ясо дуже довго гаситиметься.
- Нарізане м'ясо викласти в каструлю одним шаром. Влити воду.
- Цибулю нарізати дрібними кубиками. Я нарізаю дуже дрібно, щоб цибуля розварилася. Але можна нарізати більшими шматочками, навіть кільцями.
- Викласти цибулю на м'ясо рівним шаром.
- Вершкове масло|мастило| нарізати шматочками і викласти на цибулю.
- Гасити 60 хвилин під закритою кришкою. М'ясо повинне злегка вирувати.
- Поки тушкується м'ясо, натерти на тертці зубчики часнику. Часник можна нарізати дрібно чи половинки. Але я хочу, щоб часник повністю розчинився в підливі та віддав страві базовий аромат.
- Через годину гасіння додати в каструлю оцет, сіль за смаком, цукор, чорний та запашний перець, подрібнений часник.
- Все перемішати. Накрити кришкою. Гасити ще 60-90 хвилин в залежності від жорсткості м'яса. Якщо соус виходить рідким, можна відкрити кришку, щоб випарувалася зайва рідина.
- У нашому випадку нашийку знадобилося 90 хвилин, щоб стати дуже м'яким. Тазостегнової частини для приготування знадобилося близько 2 годин 15 хвилин.
- Готове м'ясо з соусом подаємо з відвареною картоплею або макаронами.
- Соус виходить нереально смачним - із соку яловичини, вершкового масла та цибулі.