- 04.01.2022 |
- roman |
- 5
Рецептів різних медових тортів існує величезна кількість. Перевага цього – у простоті приготування, а також у наборі продуктів. Це переважно те, що є у кожної господині під рукою.
Інгредієнти для коржів:
- 2 яйця
- 100 г розм'якшеного вершкового масла
- 150 г цукру
- 2 ст. л. меду
- 1 ч. л. з гіркою розпушувача
- 420 г борошна (приблизно)
Інгредієнти для крему:
- 2 склянки сметани
- 1 склянка цукру
- 2 ч. л. ванільного цукру
Приготування медовика:
- Олію збиваємо з цукром та медом.
- Не припиняючи збивати, по одному вбиваємо яйця.
- Додаємо змішане з розпушувачем борошно і замішуємо м'яке пластичне тісто.
- Ділимо тісто на 6 рівних частин. Вибираємо тарілку, яка буде служити лекалом при відбрезанні країв випечених коржів. Кожну частину розкочуємо в пласт, розмір якого трохи більше діаметра цієї самої тарілки.
- Випікаємо коржі в розігрітій до 200 градусів духовці до золотистого кольору (приблизно по 5-6 хвилин на корж).
- Обрізаємо по тарілці та складаємо стопкою.
- Сметану збиваємо із цукром до розчинення останнього.
- Щедро змащуємо кремом кожен корж.
- Обрізки перетворюємо на крихту і обсипаємо нею торт.
- Даємо пропитатися.