• Салат з оливками та помідорами з молодою капустою.

Хрумкий, вітамінний і неймовірно смачний. Дуже корисно! Навесні, коли особливо хочеться чогось вітамінного та корисного, пропоную приготувати салат із молодої капусти, овочів та маслин. Виходить він яскравим на вигляд та на смак. У сезон, коли овочі можна зірвати з грядки, страва виходить особливо смачною.

Інгредієнти на 5 порцій

  • Молодая капуста: 500 г
  • Огірки: 217 г
  • Болгарський перець: 84 г
  • Помідори: 217 г
  • Лук-шалот: 34 г
  • Маслини: 100 г
  • Часник: 2 зубч.
  • Лимони: 1 шт.
  • Рослинна олія: 50 г
  • Соль: по вкусу
  • Запашний перець: за смаком

Покрокове приготування салату

  1. Для приготування салату вам знадобляться такі інгредієнти: молода капуста, болгарський перець, помідори, огірок, маслини та цибуля з часником. Очищені цибуля з часником і всі овочі промийте. Болгарський перець розріжте навпіл і видаліть плодоніжку з насінням. Капусту наріжте тонкими смужками ножем або на спеціальну тертку, відправте її в салатник відповідного розміру.
  2. Цибулю наріжте пір'ям або півкільцями, як вам звичніше. Для салату краще використовувати білу салатну цибулю або Шалот, ці сорти мають більш м'який смак і ідеально підходять до овочевих салатів. Перекладіть цибулю до капусти.
  3. Далі йде черга болгарського перцю. Для краси та яскравості готової страви перець можна взяти різних кольорів. Наріжте тонкими смужками і відправте до цибулі з капустою.
  4. Якщо шкірка огірка не гірка і пошкоджена, зрізати її обов'язково. Наріжте його невеликими шматочками і додайте в салатницю.
  5. Слідом йде черга помідорів та маслин. Помідори беріть м'ясисті та щільні, тому що м'які при нарізці втратить свою форму. Наріжте їх довільно. Маслини розріжте навпіл. Як правильно вибирати маслини? Краще купувати продукт у прозорій упаковці. Так ви можете розглянути їх. Якщо маслини надто чорні, значить додані харчові барвники. Плоди повинні бути пружними, цілими, з блискучою шкіркою. Занадто м'які маслини довго не зберігатимуться.
  6. Часник нарубайте дрібно ножем, або пропустіть його через прес або часнику. Зелень наріжте дрібно (із зелені добре підійдуть салат кріп, петрушка або свіжий базилік). З'єднайте часник і зелень з рештою компонентів у салатниці, заправте рослинною рафінованою олією, посоліть за смаком і вичавте сік половини лимона. Посипте салат запашним перцем.
  7. Перед подачею салат ретельно перемішайте, спробуйте ще раз на сіль і якщо потрібно, то досоліть до смаку. Дайте настоятися близько п'яти хвилин та подавайте до столу. Приємного вам апетиту!

Замість маслин можна використовувати оливки, а замість лимона – лайм.

Заправити такий салат можна оливковою олією першого холодного віджиму або будь-яким іншим рослинним маслом, наприклад, ріпаковим, кунжутним, нерафінованим соняшниковим або кроповим.

Або підготуйте заправку. У мисці змішайте 2 чайні ложки зернистої гірчиці, 0,5 чайн. л. солі, свіжомеленого чорного перцю до смаку, мед 1 чайн. арк., 2-3 ст. л. олії, ложку лимонного соку. Розмішайте та заправляйте.

Якщо хочете, додайте нарізаний невеликими кубиками твердий сир чи нерассольну моцарелу.


Акції та Розпродажі
Отримуйте першими інформацію про знижки та розпродажі