• Іспанська тортилья в духовці

Це їжа для жебраків та їжа богів. У світовій кулінарії існує 2 різновиди тортильї – іспанська та мексиканська.  Ці страви значно різняться.

інгредієнти

  • Аджика: 2 ст.  л.
  • Кабачок: 500 г
  • Капуста броколі: 120 г
  • Ковбаса салямі  : 100 г
  • Лук ріпчастий: 2 шт.
  • Оливкова олія  рафінована: 100 мл
  • Пшенична мука: 300 г
  • Петрушка свіжа: 1 пучок
  • Розпушувач: 1 ч. л.
  • Сахар  : 2 ч. л.
  • Сіль: 1 щипка
  • Сір Пармезан  : 100 г
  • Кріп свіжий: 1 пучок
  • Яйця курячі: 5 шт.

Мексиканська тортилья готується у вигляді коржика з кукурудзної муки.  А іспанська – у вигляді омлету з додаванням овочів, сиру, шинки.  Тому в назві страви потрібно наголосити на національній приналежності.

Спочатку страва була популярною серед бідного населення країни, яка могла собі дозволити лише найдешевші продукти.  Але поступово іспанська тортилья стала національною стравою Іспанії.  Варіації за складом інгредієнтів-добавок до збитих яєць постійно змінювалися.  Готувати тортіль можна на сковороді чи в духовці.  Сьогодні пропонуємо познайомитися з рецептом тортильї з овочами, сиром та копченою ковбасою чи шинкою.  Гостроту додасть соус.  Смачного!

Як приготувати іспанську тортилью в духовці покроково в домашніх умовах

  1. Щоб приготувати тортиллю, потрібно взяти 5 великих яєць, кабачки, броколі, лук, сир, ковбасу сирокопчену або шинку, муку, розпушувач, аджику, оливкову олію, сіль, петрушку та кріп.
  2. Лук очистити.  Нарізати кубиком.  На сковороді, на оливковій олії (2 ст. л.), пасерувати лук до прозорості.  Остудити.
  3. Ковбасу нарізати кубиком.
  4. Брокколі виміти.  Просушити.  Відокремити лише верхівку, обробити на дрібні суцвіття.
  5. Сир дрібно натерти.
  6. Кабачки вимиті.  Подрібнити на великій тертці.
  7. Яйця легко збити за допомогою міксера.
  8. Муку просіяти.  Додати розпушувач, сіль, цукор.  перемішати.
  9. До борошняної суміші додати тертий сир.  Перемішати.
  10. Додати підготовлену ковбасу.  Перемішати.
  11. Влити збиті яйця.  Перемішати.
  12. Додати кабачки.  Перемішати до однорідної маси.
  13. Додати суцвіття броколі, пасерований лук.  Перемішати до однорідної маси.
  14. Додати аждику, рубану зелень.  Влити оливкову олію.  Тщательно перемішати до однорідної маси.
  15. Форму змастити олією.  Викласти отриману масу у форму, рівномірно розподіляючи її.  Поставити в гарячу духовку.  Випікати протягом 30-40 хвилин|мінути| за температури 180°C.
  16. За сигналом витягнути готову тортилью.  Остудити.  Витягнути із форми.  Нарізати на порції.  Подавати до обіду чи перекушування.

Акції та Розпродажі
Отримуйте першими інформацію про знижки та розпродажі