- 23.10.2021 |
- roman |
- 5
Інгредієнти на 5 порцій
- Фундук: 250 гр
- Какао-порошок: 30 гр
- Цукор: 50 гр
- Сіль за смаком
Спосіб приготування
- Фундук викладаємо на деко тонким шаром і відправляємо в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів. Підсмажуємо горіхи протягом 15 хвилин, в процесі перемішуємо через кожні 5 хвилин.
- Підсмажений фундук викладаємо на чистий кухонний рушник, збираємо края в мішечок і протираємо горіхи руками через рушник, щоб видалити лушпиння (все лушпиння не відійде, але більша половина - точно, а цього достатньо.
- Даємо горішкам трохи охолонути, після чого подрібнюємо їх за допомогою блендера практично в порошок (у мене цей процес зайняв приблизно 3-4 хвилини).
- В отриману горіхову масу (вона, до речі, за консистенцією нагадує масляну суміш) насипаємо какао-порошок, цукор і щіпку солі. Ретельно перемішуємо.
У каструлю наливаємо воду, відправляємо на вогонь, доводимо до кипіння. Горіхово-шоколадну масу перекладаємо в невелику мисочку і встановлюємо її над киплячою водою. Помішуємо крем і тримаємо на пару до тих пір, поки кристали цукру повністю не розплавляться, а маса перетвориться в густу пасту.
Переливаємо праліне в банку, даємо охолонути до кімнатної температури і відправляємо в холодильник, в ньому можна зберігати крем протягом 2 місяців.