• Горіховий шоколадний крем

Інгредієнти на 5 порцій

  • Фундук: 250 гр
  • Какао-порошок: 30 гр
  • Цукор: 50 гр
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування

  1. Фундук викладаємо на деко тонким шаром і відправляємо в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів. Підсмажуємо горіхи протягом 15 хвилин, в процесі перемішуємо через кожні 5 хвилин.
  2. Підсмажений фундук викладаємо на чистий кухонний рушник, збираємо края в мішечок і протираємо горіхи руками через рушник, щоб видалити лушпиння (все лушпиння не відійде, але більша половина - точно, а цього достатньо.
  3. Даємо горішкам трохи охолонути, після чого подрібнюємо їх за допомогою блендера практично в порошок (у мене цей процес зайняв приблизно 3-4 хвилини).
  4. В отриману горіхову масу (вона, до речі, за консистенцією нагадує масляну суміш) насипаємо какао-порошок, цукор і щіпку солі. Ретельно перемішуємо.

У каструлю наливаємо воду, відправляємо на вогонь, доводимо до кипіння. Горіхово-шоколадну масу перекладаємо в невелику мисочку і встановлюємо її над киплячою водою. Помішуємо крем і тримаємо на пару до тих пір, поки кристали цукру повністю не розплавляться, а маса перетвориться в густу пасту.

Переливаємо праліне в банку, даємо охолонути до кімнатної температури і відправляємо в холодильник, в ньому можна зберігати крем протягом 2 місяців.

Акції та Розпродажі
Отримуйте першими інформацію про знижки та розпродажі