- 18.10.2021 |
- roman |
- 4
Як приготувати прошутто в домашніх умовах
Італійська шинка прошутто прийшла до нас з Парми часів Римської імперії, коли її жителі навчилися зберігати м'ясо за допомогою солі. Одні кажуть, що термін утворився від «pàr-sùt», що означає «завжди сухий». Інші твердять, що назва походить від латинського Perex Suctum, тобто «висушений, злитий». Але нехай про це сперечаються історики та лінгвісти, а нам головне, щоб було смачно.
Продукт швидко став популярним далеко за межами Італії. Сьогодні існує цілих сім видів, що відрізняються набором спецій і способом зберігання. Редакція «З Смаком» пропонує вам вивчити домашній рецепт прошутто, щоб побалувати свою родину вечерею в італійському стилі.
інгредієнти
- Свинячий окіст 5 кг
- Морська сіль 250 г
- Смалець 100 г
- Рисове борошно 10 г
- Часник 2 зуб.
- Чорний перець (мелений) 3 г
- Коріандр 3 г
- Для приготування прошутто в домашніх умовах перенесіть м'ясо у велику ємність. Засипте 150 г солі. Надішліть в холодильник.
- Кожен день діставайте окіст з холодильника і втирайте в нього сіль, а потім знову відправляйте в холодильну камеру.
- Через 14 днів додайте в контейнер сіль, що залишилася. Надішліть в холодильник ще на 7 днів.
- Струсіть сіль з окосту. Залиште його в холодильнику на 60 днів для сушки.
Змішайте смалець з перцем, подрібненим часником, коріандром, а також рисовим борошном. Перемішайте. Натріть непокриту шкірою частина окосту цією сумішшю. Підвісьте окіст для дозрівання і в'ялення на 9 місяців в добре провітрюваному приміщенні. Температура повітря в приміщенні з шинкою прошутто не повинна перевищувати 12 ° С.
Перевіряйте ступінь дозрівання шинки. Для цього проткніть окіст гострим стрижнем. Окіст зіпсований, якщо ви відчуваєте запах сирого м'яса. Але він ідеальний, якщо аромат горіховий і злегка солодкуватий.
Дотримуйтесь рецептом приготування прошутто і подавайте шинку з Паніні, посипавши чорним перцем і полив оливковою олією. Біле або червоне вино - ідеальна пара до шинки. Але ви вільні у виборі продуктів, адже навіть корінні італійці їдять продукти з сиром і фруктами.