• 7 найпопулярніших горіхів і їх користь!

Горіхи смачна і пісна їжа: у всіх горіхах міститься неповторний унікальний баланс вітамінів і мікроелементів, вони багаті складними білками, необхідними для тканин.Горіхи в 2,5-3 рази багатше фруктів по мінеральному складу вмісту калію, кальцію, магнію, фосфору, заліза та ін. В них багато білка (16-25%). Всі різновиди горіхів зберігають без всяких втрат свої вітаміни і поживні властивості не тільки протягом одного сезону, а набагато довше. У всіх горіхах міститься неповторний унікальний баланс вітамінів і мікроелементів. Вони багаті складними білками необхідними для тканин.
Також горіхи містять речовини, необхідні для видалення з організму шлаків, а їх регулярне вживання сприяє зменшенню ризику серцевих захворювань.Горіхи смачна і пісна їжа: їх рекомендують при переході на вегетаріанську систему харчування. До того ж вони є чудовим доповненням до урочистих і щоденних обідів. Однак горіхи не відносяться до розряду легкої їжі, тому слід пам'ятати, що споживання їх в чистому вигляді має бути обмежена. Дієтологи рекомендують з'їдати щодня не більше однієї жмені. При цьому вживання в їжу горіхів може контролювати «проблемний» підвищений апетит.
Зупинимося на найвідоміших видах: волоський горіх, фундук, мигдаль, фісташки, арахіс.



Волоський горіх

У 100г волоських горіхів міститься: Білки 15.5г Жири 65г Вуглеводи 10.1г Калорійність близько 648ккал.

Волоський горіх містить комплекс цінних біологічно активних речовин, який благотворно впливає на судини головного мозку. Плоди волоського горіха здатні зняти сильне нервове напруження. Вживання волоських горіхів потрібно людям, заняття яких вимагає великих фізичних навантажень, а також захворювань і операцій. Волоський горіх пом'якшує організм, розсмоктує щільні матерії. Він укріплює головні органи - мозок, серце і печінку.Їх рекомендують для профілактики і лікування атеросклерозу, при нестачі вітамінів, солей кобальту і заліза в організмі. У горіхах багато клітковини і масла, які здатні посилювати діяльність кишечника. Їх вживання сприяє нормалізації шлункової секреції незалежно від того, знижена вона або підвищена. Вони корисні літнім людям і дітям.

Фундук

У 100г фундука міститься: Білки 16.1г Жири 66.9г Вуглеводи 10г Калорійність близько 704ккал.

В ядрах фундука міститься 60% олії, що складається з гліцеридів олеїнової, стеаринової і пальмітинової кислот, які перешкоджають росту холестерину в крові, захищають від судинних захворювань, а також вкрай необхідні для зростаючого організму. Лісовий горіх також характеризується високим вмістом білка (20%), вітаміну Е, мінеральних речовин: калію, заліза, кобальту.Найбільш важливою особливістю вітаміну Е - це його здатність перешкоджати утворенню канцерогенних чинників в організмі, є потужним профілактичним засобом проти раку, а також хвороб серця і м'язової системи. Кальцій зміцнює кістки і зуби, залізо необхідно крові, цинк для вироблення статевих гормонів, калій для діяльності нервової і м'язової системи. Фундук багатий живильними речовинами, по калорійності він перевищує в 2-3 рази хліб, в 8 разів молоко, а також шоколад.Як продукт дієтичного харчування використовується при захворюваннях серцево-судинної системи і недокрів'ї, збільшенні передміхурової залози, при варикозному розширенні вен, флебітах, трофічних виразках і капілярних геморрагиях. Його можна вживати і людям з цукровим діабетом, а завдяки низькому вмісту вуглеводів його можна їсти і при дуже суворій дієті без ризику поправитись. У ньому містяться речовини, що сприяють введенню шлаків з організму (особливо з печінки). Вживання фундука очищає організм і зміцнює імунну систему.

Мигдаль

У 100г мигдалю міститься: Білки 18.5г Жири 57.8г Вуглеводи 16.2г Калорійність близько 645ккал.

Мигдаль чудово очищає кров, нирки, відкриває закупорки в печінці і селезінці, дробить камені, жене жовч. Вживати горіхи краще з цукром, який сприяє швидкому засвоєнню цього досить важко перетравного продукту. Крім того, мигдаль з цукром, а краще з медом, значно підсилює потенцію, що робить його бажаним продуктом в раціоні чоловіків. А гіркий мигдаль в античні часи використовували і як антипохмільний засіб.Мигдаль надзвичайно багатий всіма необхідними для харчування компонентами. Це чудовий постачальник вітамінів і мікроелементів. Він володіє медичними властивостями, з нього виробляють галенові препарати. Він містить необхідний організму білок, кальцій, залізо, фосфор, а вітаміни В2 і В3 сприяють обміну речовин, незамінні для підтримки в здоровому стані зубів, волосся, шкіри. Солодкий мигдаль очищає внутрішні органи, покращує зір і стимулює діяльність мозку, пом'якшує горло разом з цукром корисний при астмі і виразках в кишечнику. Правда, мигдалем не варто захоплюватися власникам слабкого шлунка і кишечника, перетравлюється він досить важко.

Фісташки

У 100г фісташок міститься:  Білки 20.6г  Жири 44.4г Вуглеводи 17.7г Калорійність: близько 557ккал.

Фісташки відносять до продуктів, які володіють найсильнішими антиоксидантними, а їх регулярне вживання знижує ризик онкологічних захворювань і уповільнює процеси старіння організму Вони сприятливо позначаються на роботі серцево-судинної системи: сприяють зниженню рівня «поганого» холестерину корисні при анемії, прискореному серцебитті і в цілому знижують ризик серцевих захворювань.Дієтологи рекомендують фісташки при високих фізичних навантаженнях, втоми і виснаження організму. Також ці горіхи активізують розумову діяльність і рекомендуються людям з високими розумовими навантаженнями.Корисні фісташки при туберкульозі, жовтяниці, печінкових кольках і інших захворюваннях печінки. Каротиноїди містяться в фісташках сприяють поліпшенню функції зору і знижують ризик старечої дистрофії жовтої плями сітківки, у людей похилого віку це захворювання призводить до незворотної сліпоти. А ще фісташки вважаються сильним афродизіаком і при регулярному вживанні значно посилюють потенцію у обох статей.

Арахіс

У 100г сушеного арахісу міститься: Білки 26.3г Жири 45.1г Вуглеводи 10.0г (в т.ч. моно- і дисахариди 4.2г) Калорійність близько 551ккал.

Регулярне споживання арахісу як частина здорової дієти може значно знизити ризик серцево-судинних захворювань. Також горіхи є хорошим джерелом фолієвої кислоти, яка сприяє зростанню і оновленню клітин. Включення арахісу в раціон благотворно впливає на статеву потенцію, покращує пам'ять і увагу, підвищує поріг слухової чутливості корисний при сильному виснаженні і важкій хворобі. Речовини, якими багатий арахіс, необхідні для нормального функціонування нервової тканини, серця, печінки та інших органів і систем.Жирність арахісу близько 50%, при цьому 80% складають ненасичені жирні кислоти. Вживання ненасичених жирів значно знижує рівень холестерину в крові. Для білків арахісу характерно оптимальне в порівнянні з іншими горіхами співвідношення незамінних амінокислот, що забезпечує порівняно більше їх засвоєння нашим організмом. Крім того, арахіс багатий калієм, фосфором. Білки арахісу містять мінеральні речовини (він багатий калієм і фосфором), насичені і ненасичені амінокислоти, вітаміни В1, В2, РР і D, велику кількість водорозчинної фракції, що вказує на повноцінність і високу перетравлюваність білка арахісу. Завдяки оптимальному співвідношенню замінних і незамінних амінокислот горіхи порівняно добре засвоюються організмом людини.

Кешью

У 100г кешью міститься: Білки 18.5г Жири 48.5г Вуглеводи 22.5г Калорійність - близько 600ккал.

Кешью багаті корисними жирними кислотами, вітамінами та іншими речовинами, причому з'їдаючи кожен день всього лиш жменю горіхів можна задовольнити щоденну потребу організму в багатьох з них. Також горіхи кеш'ю зміцнюють імунну систему, покращують обмінні процеси в організмі, стимулюють сексуальну активність, сприяють зниженню рівня «поганого» холестерину в крові і нормалізують діяльність серцево-судинної системи.Корисні кешью при захворюваннях ендокринної системи, гіпертонії, цукровому діабеті, анемії, астмі, бронхіті і грипі, розладах травної системи, псоріазі, дистрофії і при зубному болю. Вони покращують апетит, мають протизапальну, антибактеріальну, протимікробну, антисептичну та тонізуючі властивості і попереджають остеохондроз і онкологічні захворювання.

Бразильський горіх

У 100 г сирих бразильських горіхів міститься: Білки 13.6г Жири 66.8г Вуглеводи 3.6г Калорійність близько 660ккал.

Як і інші горіхи, бразильський побратим багатий вітамінами, мікро- і макроелементами та іншими корисними речовинами, в тому числі з антиоксидантною активністю. Вживання бразильських горіхів благотворно позначається на стані серцево-судинної системи, зокрема покращується згортання крові, знижується кров'яний тиск, рівень «поганого» холестерину і ризики виникнення багатьох серцевих захворювань. Флавоноїди, які входять до складу бразильських горіхів, уповільнюють процеси старіння організму.Також бразильські горіхи підвищують стійкість до стресів, сприяють підвищенню імунітету, стимулюють синтез гормону росту, сприяють збільшенню м'язової маси і, навпаки, зниження жирової, і активізують репродуктивну функцію, як чоловіків, так і жінок.

Схожі блоги


Акції та Розпродажі
Отримуйте першими інформацію про знижки та розпродажі