• Тунець, види, як вибирати, зберігати і готувати!

 

Тунець є членом сімейства скумбрієвих. Він мешкає в теплих світових океанах. Ця риба може досягати великого розміру і ваги до 700 кг. Її плоть м'ясиста, з сильним ароматом і великим вмістом жиру. Тунець, найчастіше, продається у вигляді філе. Він дуже швидко висихає, тому його треба відразу ж після покупки приготувати, а перед цим рибу можна замаринувати. Її також дуже добре тушкувати в соусі. Існує дуже багато різновидів тунця, але більшість видів із за вилову стали дуже рідкісними і перебувають під загрозою вимирання. Особливо це стосується блакитного тунця, а також видів, що знаходяться в Середземномор'ї і Атлантичному океані.



Коли можна купити?

Тунець можна купити цілий рік, але найкращу свіжу рибу - з травня до початку вересня. Інтернет магазин Pesto надає вам таку можливість.

Як вибирати?


Так як тунець - риба жирна, її треба вживати в їжу дуже свіжою. При покупці філе дивіться, щоб плоть була твердою, щільною, червоною або темно-червоною з м'ясним ароматом. Не беріть філе, якщо воно знебарвлине близько кісток, або якщо воно має коричневий відтінок. Чим товщий шматок риби, тим більш соковитим він залишиться після приготування. Найкращим є блакитний тунець (так-як, він знаходиться під загрозою вимирання, тому, коли побачите його в магазині, подумайте, чи варто вам купувати його чи ні). Боніто (Атлантична пеламіда) - риба, що  представляє собою щось середнє між тунцем і скумбрією, часто класифікується як тунець і теж вважається дуже популярною.



У, будь-який, час можна купити тунця в консервованому вигляді. Найкращими вважаються консерви з альбакора і смугастого тунця. До складу консервів входить вода, розсіл, рослинна або оливкова олія. Важливо, щоб на консервах, які ви купуєте, була позначка «dolphin friendly», що показує, що риба була спіймана без використання мережі, в яку також можуть потрапляти дельфіни та інші морські тварини. Може бути і позначка «bird friendly», тобто, вказівка на те, що при лові тунця не постраждали птиці. Таке часто трапляється.

Приготування:

Філе тунця не слід мити. Його просто треба насухо витерти паперовим рушником. Якщо ви використовуєте консерви, то рибу треба попередньо вийняти з маринаду і дати стекти зайвій рідині. Тунець можна готувати в барбекю, на грилі або на сковороді. З кожного боку його треба обсмажити мінімум 2 хвилини. Його можна і запекти. Для цього рибу треба загорнути у фольгу, змащену маслом, після чого запікати протягом 10-15 хв. Тушити необхідно таку ж кількість часу - тобто, хвилин 15.



Зберігання:

Протріть філе тунця паперовим рушником і викладіть на тарілку. Тарілку затягніть харчовою плівкою і поставте в холодильник на нижню полицю. Вжити рибу необхідно протягом дня. Консервований тунець необхідно зберігати в прохолодному темному місці. Після відкриття банки її вміст необхідно перелити в скляну банку з щільною кришкою і зберігати в холодильнику не більше 24 годин.



 

Акції та Розпродажі
Отримуйте першими інформацію про знижки та розпродажі