• Як правильно вибрати оливкову олію?

Оливкову олію люблять практично усі. Вона містить корисні жири, які сприяють зниженню рівня холестерину в крові, контролюють цукровий діабет другого типу, запобігають розвитку хвороб системи кровообігу і покращують стан шкіри і волосся.

  1. Існують три сорти олії

    1. натуральна (англ. Virgin) означає, що олію отримано з використанням тільки фізичних методів без хімічного очищення. Термін virgin oil, що відноситься до виробництва олій, відмінний від сорту Virgin Oil на етикетках пляшок в роздрібному продажі.

    2. очищена (рафінована, англ. Refined) означає, що масло було очищено із застосуванням фізико-хімічних процесів для усунення сильного смаку (який вважається дефектом) і змісту кислот (вільні жирні кислоти). Очищена олія вважається нижчою за якістю, ніж натуральна; роздрібні сорти extra-virgin olive oil і virgin olive oil не повинні містити домішок очищеної олії;

    3. макухова (англ. Pomace olive oil) позначає олію, отримане з віджимів з використанням хімічних розчинників, зазвичай гексану, і під впливом температури.
    Найкращою може вважатися оливкова олія екстракласу, нефільтрована – на етикетці пишуть англ. Extra Virgin Unfiltered Olive

Високо цінується "крапельна" оливкова олія "першого холодного віджиму"(англ. First cold press), Хоча це поняття досить умовне – олія так чиінакше нагрівається і при "холодному пресуванні". Крім того, в сучаснихумовах олія завжди віджимається тільки один раз.

Коли не варто використовувати оливкову олію:

• коли закінчився термін придатності. Оливкову олію бажано вживати протягом першого року після виготовлення.
• коли продукт неякісний. Це сумно, але факт: багато постачальників даного продукту вкрай несумлінні, розбавляючи оливкова олія дешевшим ріпаковим. У багатьох з олій на полицях магазину також може не міститися достатньої кількості поліфенолів та інших сполук, необхідних для підтримки здоров'я.
• при надмірному споживанні: як і всі жири, оливкова олія – висококалорійний продукт, в одній столовій ложці якого міститься близько 120 калорій. Воно не є панацеєю від усіх проблем;
• при смаженні: у жодному разі не використовуємо. Під впливом високих температур оливкова олія починає "диміти", а жири – окислюватися. У результаті чого замість корисних антиоксидантів утворюються вільні радикали і інші небезпечні сполуки. Найкраще використовувати продукт як заправка до салату і інших холодних страв.






Існують три сорти олії

1) натуральна (англ. Virgin) означає, що оліюотримано з використанням тільки фізичних методів без хімічного очищення.Термін virgin oil, що відноситься до виробництва олій, відмінний відсорту Virgin Oil на етикетках пляшок в роздрібному продажі.

2) очищена (рафінована, англ. Refined) означає, щомасло було очищено із застосуванням фізико-хімічних процесів дляусунення сильного смаку (який вважається дефектом) і змісту кислот(вільні жирні кислоти). Очищена олія вважається нижчою за якістю, ніжнатуральна; роздрібні сорти extra-virgin olive oil і virgin olive oil неповинні містити домішок очищеної олії;

3) макухова (англ. Pomace olive oil) позначає олію,отримане з віджимів з використанням хімічних розчинників, зазвичайгексану, і під впливом температури.

Найкращою може вважатися оливкова олія екстракласу, нефільтрована – на етикетці пишуть англ. Extra Virgin Unfiltered Olive Oil або екстракласу фільтрована (на його етикетці вказано англ. Extra Virgin Olive Oil).

У цій оливковій олії кислотність не повинна перевищувати 0,8%.


https://24tv.ua/health/zdorove_harchuvannya_tag5278/

Існують три сорти олії

1) натуральна (англ. Virgin) означає, що оліюотримано з використанням тільки фізичних методів без хімічного очищення.Термін virgin oil, що відноситься до виробництва олій, відмінний відсорту Virgin Oil на етикетках пляшок в роздрібному продажі.

2) очищена (рафінована, англ. Refined) означає, щомасло було очищено із застосуванням фізико-хімічних процесів дляусунення сильного смаку (який вважається дефектом) і змісту кислот(вільні жирні кислоти). Очищена олія вважається нижчою за якістю, ніжнатуральна; роздрібні сорти extra-virgin olive oil і virgin olive oil неповинні містити домішок очищеної олії;

3) макухова (англ. Pomace olive oil) позначає олію,отримане з віджимів з використанням хімічних розчинників, зазвичайгексану, і під впливом температури.

Найкращою може вважатися оливкова олія екстракласу, нефільтрована – на етикетці пишуть англ. Extra Virgin Unfiltered Olive Oil або екстракласу фільтрована (на його етикетці вказано англ. Extra Virgin Olive Oil).

У цій оливковій олії кислотність не повинна перевищувати 0,8%.


https://24tv.ua/health/zdorove_harchuvannya_tag5278/

Існують три сорти олії

1) натуральна (англ. Virgin) означає, що оліюотримано з використанням тільки фізичних методів без хімічного очищення.Термін virgin oil, що відноситься до виробництва олій, відмінний відсорту Virgin Oil на етикетках пляшок в роздрібному продажі.

2) очищена (рафінована, англ. Refined) означає, щомасло було очищено із застосуванням фізико-хімічних процесів дляусунення сильного смаку (який вважається дефектом) і змісту кислот(вільні жирні кислоти). Очищена олія вважається нижчою за якістю, ніжнатуральна; роздрібні сорти extra-virgin olive oil і virgin olive oil неповинні містити домішок очищеної олії;

3) макухова (англ. Pomace olive oil) позначає олію,отримане з віджимів з використанням хімічних розчинників, зазвичайгексану, і під впливом температури.

Найкращою може вважатися оливкова олія екстракласу, нефільтрована – на етикетці пишуть англ. Extra Virgin Unfiltered Olive Oil або екстракласу фільтрована (на його етикетці вказано англ. Extra Virgin Olive Oil).

У цій оливковій олії кислотність не повинна перевищувати 0,8%.


https://24tv.ua/health/zdorove_harchuvannya_tag5278/Оливкову олію люблять практично усі. Вона містить корисні жири, які сприяють зниженню рівня холестерину в крові, контролюють цукровий діабет другого типу, запобігають розвитку хвороб системи кровообігу і покращують стан шкіри і волосся.

Акції та Розпродажі
Отримуйте першими інформацію про знижки та розпродажі