• Пепероната

Інгредієнти  Для: 6 порцій

  • Сіль за смаком
  • Помідори 300 г.
  • Перець болгарський 600 г.
  • Олія оливкова 6 столових ложок
  • Орегано чайна ложка
  • Цибуля червона 300 г.
  • Вино червоне сухе стакан
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Цукор коричневий м'який 1 столова ложока

Інструкція  Приготування ≈ 60 хвилин

  1. Стручки болгарського перцю (порівну червоного, зеленого, помаранчевого і жовтого) помістити в духовку, розігріту до 250 градусів. Дочекатися, коли шкірка стане дуже темною, а місцями почорніє, витягти з духовки і загорнути у вологе паперові рушники на кілька хвилин.
  2. Тим часом помідори спочатку обдати окропом, а потім поставити на 1 хвилину під холодну воду. Зняти з них шкіру, очистити від насіння і дрібно нарізати.
  3. З охолодилися перців зняти шкірку, очистити від насіння і плодоніжки і нарізати вузькими скибочками.
  4. Цибулю нарізати часточками (четвертинками або восьмушками) і обсмажити на сильному вогні з маслом до м'якості. Потім додати помідори, через три хвилини - перець і орегано. Довести до кипіння і готувати ще 5-6 хвилин. Потім зменшити вогонь, накрити кришкою і продовжувати гасити. Через 8-10 хвилин влити в овочі вино і тушкувати, помішуючи, до готовності.
  5. Зняти з вогню, приправити сіллю і перцем, додати цукор, перемішати і дати настоятися. (Пепероната смачніше всього на наступний день.)
  6. Подавати як в гарячому, так і в холодному вигляді, попередньо поливши оливковою олією.
 

Акції та Розпродажі
Отримуйте першими інформацію про знижки та розпродажі