•  Різдвяні струфоллі з лимоном

Інгредієнти для: 10 порцій

  • Мед 2 склянки
  • Пудра цукрова 50 р
  • Яйце куряче 6 штук
  • Жовток яєчний 1 штука
  • Сіль чайна ложка
  • Лимони 2 штуки
  • Борошно пшеничне 3 склянки
  • Апельсина 1 штука
  • Олія арахісова 450 мілілітрів
  • Лікер 1 столових ложок

Інструкція Приготування ≈ 40 хвилин

  1. У великій мисці змішайте для тіста борошно, 6 яєць плюс 1 жовток, терту цедру 1 лимона і 1 апельсина, сіль і лимонний лікер (наприклад, Limoncello). Отримана маса повинна бути однорідною і пружною. Місити доведеться не менше 10 хвилин.
  2. Готове тісто поставте в холодильник на 30 хвилин.
  3. З охолодженого тіста скачайте товсті мотузки, які потім розріжте на безліч невеликих фрагментів. Скачайте з них кульки 1,5-2,5 см в діаметрі.
  4. У широкій і глибокій сковороді нагрійте масло до 175 градусів. Поділивши кульки приблизно на 5 рівних частин, кидайте їх в масло партіями. Коли одна партія буде готова, виловити кульки з масла шумівкою і кидайте наступну партію.
  5. Масло має покривати кульки як мінімум на половину. Смажити струфолли слід до насиченого золотистого кольору, періодично помішуючи, чекаючи, коли кульки надуються і потемніють.
  6. Одночасно з гарячою струфолли слід приготувати медову суміш. Для цього в широкій великій каструлі треба змішати мед, сік і цедру одного лимона і підігріти на невеликому вогні (приблизно 60 градусів).
  7. Готові струфолли додати в каструлю з медом і ретельно перемішати. Необхідно, щоб всі кульки були рівномірно покриті медової сумішшю.
  8. Зняти струфолли з вогню і, залишивши на сковороді ще на 5 хвилин, продовжувати регулярно помішувати.
  9. Виклавши струфолли на блюдо у формі піраміди, подавати на стіл, посипавши цукровою пудрою або цукатами.

Акції та Розпродажі
Отримуйте першими інформацію про знижки та розпродажі