- 15.05.2015 |
- admin |
- 0
Інгредієнти Для: 8 порцій
- Базилік - 2 л.
- Олія оливкова - 2 столові ложки
- Тісто для піци - 500 г.
- Сир пармезан - 70 г.
- Соус томатний - 140 г.
- Сир моцарела для піци - 200 г.
Інструкція
- З'єднати в чаші міксера 1,8 кілограма звичайного пшеничного борошна (наприклад «Сокольницької») і 300 грам італійської борошна семолы, додати 36 грам солі і 10 грамів цукру, перемішати. У 200 мл теплої води розвести 16 грам дріжджів. Замісити тісто, вливаючи в борошно 500 мл теплої води, а також воду з дріжджами. Потім влити 220 мл молока (3,2%-ве буде в самий раз) і продовжувати вимішувати, поки тісто не стане еластичним. Якщо знадобиться, влити ще трохи молока. В самому кінці добре вмішати 50 мл оливкової олії extra virgin. Накрити чашу з тістом харчовою плівкою і залишити на годину при кімнатній температурі піднятися. Потім трохи пом'яти тісто руками і прибрати в холодильник на півгодини - і після цього можна приступати до роботи.
- Для томатного соусу, який знадобиться для «Маргарити» і трьох, що залишилися піц, взяти кілограм помідорів пелати і протерти блендером (збивати не потрібно, інакше соус втратить колір). Нарвати в соус руками листя базиліка (потрібно близько 20 грам; більше або менше за смаком), влити дві-три чайні ложки оливкової олії extra virgin, приправити сіллю і перцем і перемішати.
- Тісто розподілити по змащеного столовою ложкою оливкової олії дно форми для випічки розміром 20×30 см, дати формі постояти в теплі приблизно п'ятнадцять-двадцять хвилин.
- Розігріти духовку до 250 градусів і підсушити в неї тісто - п'ять хвилин (інакше потім воно розмокне від соусу).
- Моцарелу нарізати дрібними кубиками, пармезан натерти. Розподілити по тесту томатний соус, викласти моцарелу, розсипати поверх неї пармезан, розкласти в довільному порядку листя базиліка і збризнути все оливковою олією.
- Поставити піцу в духовку на п'ять хвилин - при тих же 250 градусах.