Апетитна і смачна Мортадела має багатовікову історію і, як не дивно, є найвідомішою ковбасою болонської гастрономічної традиції.
ЇЇ коріння сягає 1661 року, коли кардинал Фарнезе опублікував повідомлення в столиці Емілії, яке кодифікувало виробництво цієї ковбаси та певним чином передбачало поточні правила виробництва. Завдяки кваліфікованим і високопрофесійним операторам стало можливим передавати з покоління в покоління рецепт і пристрасть до мортаделли, яка утвердилася протягом століть.
З цієї причини Мортаделлу можна виробляти лише в традиційних районах центральної та північної Італії, де знаменита салямі поширилася протягом століть аж до наших днів.
Мортаделла, виготовлена з чистої свинини, являє собою варену ковбасу циліндричної або овальної форми, рожевого кольору з інтенсивним, злегка гострим ароматом.
Для її приготування використовуються лише благородні шматки (високоякісне м'ясо та сало), які належним чином подрібнені для отримання тонкої пасти. Смак насичений і добре збалансований завдяки наявності невеликих шматочків жиру з горла, які надають в’яленому м’ясу більшої солодкості.
Після розрізу поверхня оксамитова і однорідного яскраво-рожевого кольору. Мортадела виділяє особливий і ароматний аромат, а її смак типовий і ніжний. Продукт має певні хімічні та хіміко-фізичні характеристики, такі як, наприклад, адекватне співвідношення білка/жиру та повна відсутність доданих поліфосфатів.
М'ясна продукція | |
Країна виробник | Італія |
Вага | 700 г |
Упаковка | вакуумний пакет |
Вид | ковбаса |
Немає відгуків про цей товар.