Інжир є рекордсменом среди других сухофруктів за вмістом клітковіні, у зв'язку з цим його вживання гарантує відчуття ситості и покращує роботу шлунково-кишково тракту. Користь сушеного інжіру полягають в достатку в ньому мікроелементів и вітамінів, необхідніх для нашого організму.
Сушений інжир містіть такі корисні речовини як: калій, магній, залізо, кальцій и вітаміни групи В. Проти високий вміст пектину робить его цінним продуктом харчування. Пектин ефективного сприяє загоєнню сполучних тканин, що особливо важливо при травмах суглобів и кісток. Такоже, сушений інжир корисний тим, що істотно збільшує антиоксидантну активність плазми крові, а речовини рутин, зміцнює стінкі капілярів и спріяє засвоєнню вітаміну С.
інжир сушений