Вважається, що цей міцний алкогольний напій своїй появі завдячує арабам, бо саме в них сицілійці перейняли спосіб перегону вина. Винаградний сік йшов на виготовлення вина, а все що залишалося (кісточки, стебла, шкіррка, вичавка) винахідливі італійці пускали на грапу. Спершу грапа вважалася напоєм бідняків, та знадобилася майже сотня років, щоб італійська горілка граппа з дешевого селянського напою перетворилася на чудовий дижестив. Італія має єксклюзивні права на найменування «граппа» в усьому Євросоюзі.
Цей італійський виноградний міцний спиртний напій, отриманий у результаті перегону продукту бродіння виноградної мезги. Міцність граппи становить 35-60%. Грапа має маслянисту струккуру, сивушний запах з присмаком виноградної шкірки, він неабияк п’янить та зігріває в холодну погоду.
Сьогодні статус грапи неймовірно високий - вона подається в кращих ресторанах і барах. Як і колись, центром її виробництва залишається Венето, заводи є також у Фріулі-Венеції-Джулії, П'ємонті, Трентіно. Пють грапу охолодженою, малими порціями.
Магазин Pesto пропонує великий асортимент напою грапа імпортованого з Італії. У нас грапа високої якості та з хорошими відгуками. На наших прилавках немає підробок! Тільки оригінал! А ціни приємно Вас здивують.