Модель: SS1244

Сир Provolone dolce 200г

Виробник
Закінчився
112.0грн
Оплата та доставка:
  • Оплата при отриманні
  • Оплата на карту ПриватБанка
  • Відправка в день замовлення
  • Детальніше
Залишились питання?
  • 093 43 82 128
  • 099 27 61 367
  • 097 246 73 98

Опис

Сир Provolone dolce

Проволоне (Provolone) - твердий італійський сир зі зниженою жирністю. Він відноситься до категорії «Паста Філата» (Paste Filate). Проволоне має свою родзинку не тільки в смаку і ароматі, але і у великій різноманітності форм. Ви можете зустріти сир у вигляді груші, перетягнутою ковбаски, конуса, дині або очищеного мандарина. Очі розбігаються при вигляді такої краси! Форми формами, але на сир не дивляться, а вживають. Давайте ж дізнаємося: «Що за звір такий цей проволоне, і з чим його їдять».

В Італії випускають кілька версій проволоне, дві з яких відносяться до DOP. Італійські проволо (Provola) і проволета (Provoleta) також є різновидами базового сиру. Немає необхідності у вивченні особливостей виготовлення кожного виду, так як основи всіх рецептур дуже схожі. Тому ми представимо вашій увазі технологію виробництва «Проволоне Вальпадана».
Класичний проволоне виробляють в декількох регіонах Італії: Емілія-Романья (Emilia-Romagna), Ломбардія (Lombardia), Венето (Veneto). Молоко беруть виключно від фризької породи корів. Сьогодні, як і раніше, створаживание сировини відбувається за рахунок сичужного ферменту тваринного походження. Але перш ніж використовувати фермент, сировари збагачують молоко сироватковим стартером (рідина, що залишилася в котлі після приготування сиру в попередній день) і залишають стояти протягом ночі. Ця речовина багато мікроорганізмами і цінне тим, що містяться в ньому ферменти передаються день у день від сиру до сиру.
На другому етапі сирний згусток розрізають і піддають нагріванню, занурюючи в гарячу рідину, для отримання «гумовою» консистенції, характерною для сирів категорії «Паста Філата». Далі сир поміщають в спеціальні перфоровані прес-форми для того, щоб надати йому остаточний вигляд: кулі, груші, конуса, мандарина. Перед відправкою на дозрівання, додають останній компонент - морську сіль, поміщаючи сирні голови в підсолений розчин. Після цього проволоне миють у холодній воді і покривають воском, щоб створити захисну плівку.

https://youtu.be/QqBf4lGGh2Y


«Скріплення» спеціальними мотузками - ще одна данина багаторічної традиції. Дозрівання може тривати кілька днів, а може і більше року, в залежності від виду сиру, який прагнуть отримати.
Голови сиру можуть важити від декількох сот грамів до 100 кг. Також виробляють проволоне (далекий від класики) в США, Болівії, Аргентині, Бразилії та Уругваї. У цих країнах сир частіше випускається у вигляді невеликих циліндрів висотою 1-2 см і діаметром 10-15 см. Характеристика Проволоне дель монако Проволоне дель монако - це сир категорії DOP, вироблений в провінції Кампанія (Campania) з молока корів з міста Аджерола (Agerola ). Селяни, що привозили свою продукцію в порт Неаполя, щоб захистити себе від холоду та вологи, загортають у плащі з мішковини, що нагадують чернече вбрання. Неаполітанські торговці стали називати фермерів ченцями, звідси і назва сиру буквально означає «проволоне від ченців».
Відмінні риси дель монако: Голова сиру за формою нагадує подовжену диню вагою від 2,5 кг, але не більше 8 кг; Скоринка тонка, жовтувата, практично гладка з поздовжніми борознами від мотузок, які поділяють сир на 6 частин; Період витримки як мінімум 6 місяців; Сирне тіло світло-жовте, пружне, м'яке, має характерні отвори розміром з «пташине око»; Вміст жиру в сухій речовині не менше 40,5%; Смак солодкий, маслянистий, злегка пряний.

Відгуки (1)

Написати відгук

Ваше Ім’я:


Ваш відгук: Примітка:HTML теги не дозволені! Використовуйте звичайний текст.

Рейтинг Погано           Добре

Введіть код, вказаний на зображенні: