Модель: U26338

Молюски Atlantic Select Navajas 111г

Виробник Atlantic
На складі
114.0грн
Оплата та доставка:
  • Оплата при отриманні
  • Оплата на карту ПриватБанка
  • Відправка в день замовлення
  • Детальніше
Залишились питання?
  • 093 43 82 128
  • 099 27 61 367
  • 097 246 73 98

Опис

Молюски Атлантік Селект Наваха 111г

Наваха (navaja) - двостулковий молюск, що належить сімейству Solenaceae. Досить популярний в середземноморській кухні. Своєю назвою в латинському варіанті він зобов'язаний шаблі, зовні будучи дуже схожим на неї. Іспанська версія імені цього молюска - наваха, буквально перекладається як «викидний ніж». Швидше за все, таким терміном молюска нагородили за його реакцію на дотик - внутрішня ніжна тканина, показує часом з торця панцира, моментально втягується, своїм рухом нагадуючи переховується в піхвах лезо. Стулки панцира, що мають майже прямокутну геометрію, і справді, сильно змахують на піхви. Виступаюча часом назовні тканину молюска є його мускулистої ніжкою, яку тварина використовує для пересування і за допомогою якої може зариватися в дно або проривати в ньому тунелі. Розміри навахи - від 7 до 20 сантиметрів в довжину. 

У барах і ресторанах узбережжя Коста Бланки і Мурсії наваха користується великим попитом в якості закуски, приготовленої на сильному і швидкому вогні. Час запікання молюска дуже короткий, ледь кинуту на гриль наваху тут же виймають, тільки-но вони розкриє стулки. Їдять наваху і в сирому вигляді, трохи приправляючи її лимонним соком. Консервовану наваху вживають також з краплями лимонного соку, іноді - з перцем (типове блюдо для півдня) як аперитив. Ця страва особливо популярно влітку. Серед великої кількості рецептів, де наваха згадується як інгредієнт, виділяють мерлусу (хек), фаршировану цим молюском. Часто наваха використовується для додання легкого морського аромату рисових страв.

Відгуки (1)

Написати відгук

Ваше Ім’я:


Ваш відгук: Примітка:HTML теги не дозволені! Використовуйте звичайний текст.

Рейтинг Погано           Добре

Введіть код, вказаний на зображенні: