Модель: U28308

Шинка Bresaola della Valtellina i Salumi del Buongustaio 1кг

Виробник
Закінчився
519.0грн
Оплата та доставка:
  • Оплата при отриманні
  • Оплата на карту ПриватБанка
  • Відправка в день замовлення
  • Детальніше
Залишились питання?
  • 093 43 82 128
  • 099 27 61 367
  • 097 246 73 98

Опис

Брезаола (bresaola) - сиров'ялена шинка з яловичини. Її батьківщина - Ломбардія, долина Вальтелліна (Valtellina), околиці містечка Кьявенну (Chiavenna).

Брезаолу роблять з яловичого тазостегнового відруби. Залежно від конкретного шматка, з якого виготовлена ​​Брезаола, розрізняють кілька стандартних її типів - fesa (приблизний вага - 3,5 кг), punta d'anca (2,5 кг), sottofesa (1,8 кг), magatello (1 кг) і sottosso (0,8 кг).

Для виготовленні брезаолу відбирається м'ясо тільки відмінної якості, використовуються традиційні методи. Має консистенцію трохи жорстку, чудовий смак і інтенсивний аромат.
Хоча саме слово «Брезаола» походить від дієслова brasare, що має в італійській мові значення «гасити» або «грілліровать», процес її виробництва має зовсім інший вигляд. Він складається їх друх основних етапів: соління і в'ялення. Брезаолу витримують протягом 10-15 днів в суміші грубої солі і спецій - ялівцевих ягід, кориці і мускату. Потім її підвішують у провітрюваному місці на 4-8 тижнів (в залежності від ваги конкретного шматка). У процесі приготування м'ясо втрачає приблизно 40% своєї початкової маси.

Зазвичай брезаолу нарізають тоненькими скибочками і подають як закуски-антипащі, часто з лимоном і твердим сиром, окропивши оливковою олією і бальзамічним оцтом, зі свіжомеленою чорним перцем, з руколою і оливковою олією або навіть просто так, що й не дивно, з огляду на насичений, пряний, трохи солодкуватий смак цього м'яса.
Брезаола- дієтичний продукт, в якому всього 4% жиру, багато білка (30-40%), заліза, цинку, фосфору і вітамінів. Калорійність брезаолу - 180-220 ккал на 100 г.

Відгуки (2)

Написати відгук

Ваше Ім’я:


Ваш відгук: Примітка:HTML теги не дозволені! Використовуйте звичайний текст.

Рейтинг Погано           Добре

Введіть код, вказаний на зображенні: