Модель: U20564

Вино червоне Amarone della Valpolicella Corte Giara 2010 15% 0,75л

Виробник Amarone (амароне)
На складі
2,392.0грн 925.0грн
Оплата та доставка:
  • Оплата при отриманні
  • Оплата на карту ПриватБанка
  • Відправка в день замовлення
  • Детальніше
Залишились питання?
  • 093 43 82 128
  • 099 27 61 367
  • 097 246 73 98

Опис

вино: Червоне напівсухе
Регіон: Італія, Венето, Амароне делла Вальполічелла Класіко
Виробник: Корте Джара (Corte Giara)
Фортеця: 15%
Об'єм: 750 мл
Виноград: Корвіна: 70%
Рондінелла: 30%

колір
Вино інтенсивного рубіново-червоного кольору.
смак
Смак вина сухий, добре збалансований. Характерне поєднання кислинки та фруктової м'якості формує прекрасну контрастність еластичного і енергійного букета.
аромат
Аромат вина розкривається відтінками вишні, сливи, перцю, за якими слідують тонкі ноти пряних трав.
гастрономічні поєднання
Вино відмінно поєднується зі стравами середземноморської кухні, тушкованим м'ясом, м'ясом-гриль, дичиною, рибними делікатесами і сирами.

Цікаві факти

Amarone della Valpolicella DOCG, 2011 - енергійне, добре збалансоване червоне вино, яке багато критиків вважають одним з кращих італійських вин. У його купажі домінує традиційний для регіону Венето виноград сорту Корвіна (70%), який формує структуру вина, надає йому концентрацію і насиченість, а також привносить характерні ноти вишні і прянощів. Сорт Родінелла доповнює купаж, але в готовому вині його процентне співвідношення не повинно перевищувати 35%. Цей сорт чудово підкреслює смакові характеристики Корвін і лише додає легкі трав'яні нюанси. Бленд Корвін і Рондінеллі найчастіше використовують для створення червоних сухих столових вин, але також він чудовий при виготовленні напівсолодких, солодких і навіть ігристих вин. Як результат, ми маємо сухі або напівсухі вина Amarone, а також солодкі вина Recioto.

Виноград для Амароне вирощують на пагорбах, розташованих в регіоні Вальполічелла. Виноградні лози ростуть на висоті 180-250 метрів над рівнем моря, на вапняно-крейдяних, добре дренованих грунтах з південно-східної експозицією. Лозам в середньому 25 років, щільність посадки становить 3000 лоз на гектар. Технологія виготовлення вина незвичайна: зібраний на початку жовтня добірний виноград спочатку піддають підсушуванню (заізюмліванію) на відкритому повітрі протягом 4-6 місяців, при цьому ягоди втрачають від 30 до 60% вологи. Після цього виноград піддається ферментації в резервуарах з нержавіючої сталі, яка триває 9 днів. Потім проходить 10-денна мацерація і яблучно-молочне бродіння. Далі вино витримується 20 місяців в барріках на осаді в цистернах з нержавіючої сталі, 85-гектолітрових бочках з Славонскі і французького дуба і 225-літрових барріках. Після фільтрування та бутилювання вино витримується ще 12 місяців. Потенціал зберігання вина становить 5-7 років.

Корте Джара - спільний інноваційний проект виноробного будинку Аллегріні і групи обраних виноградарів у відомому виноробному регіоні Вальполічелла, запущений в 1989 році. Головна ідея проекту - виробництво висококласних вин для щоденного вживання. Ці вина повинні бути стильними і сучасними, однак при цьому залишатися вірними традиції. Аллегріні поставили собі за мету довести, що домогтися більшого успіху можна не жертвуючи сформованими століттями традиціями виноробства, і це їм вдалося. Виноград для вин марки Корте Джара вирощується на виноградниках, розташованих на найвищих і крутих схилах. Аллегріні ретельно стежать за якістю винограду і присуджують спеціальні нагороди кращим виноградарям. Білі вина Корте Джара універсальні і підходять навіть до самих екзотичних страв.

 

Відгуки (0)

Написати відгук

Ваше Ім’я:


Ваш відгук: Примітка:HTML теги не дозволені! Використовуйте звичайний текст.

Рейтинг Погано           Добре

Введіть код, вказаний на зображенні: